Heel vaak krijg ik enthousiaste reacties als ik mijn bedrijfsnaam noem, Sweetwitch. Pasgeleden nog werd hij briljant genoemd. Vandaag wou ik wat meer delen over de achtergrond van de naam en hoe hij ontstaan is.

Mijn bedrijfsnaam is Sweetwitch en deze is eigelijk ontstaan als geuzennaam. Ik ben mijn hele leven lief genoemd, als jong meisje al. Als puber kan ik mij nog herinneren dat er een leerkracht op de middelbare school naar mij keek en sprak met een andere medewerker. En hij zei “zie je dat meisje, dat is nou een heel lief meisje”. Als puber vond ik dat niet erg leuk om te horen. Je wil toch stoer zijn op die leeftijd en zeker niet door leraren lief genoemd worden.

Maar ook toen ik ouder werd bleef men mij lief noemen. Toen dat weer gebeurde en ik net bezig was om mijn bedrijfsnaam te bedenken, kwam er naar voren dat ik dan wel een lief meisje was, maar ook mijn witchy kanten heb. Daarom Sweetwitch.

Ondertussen heb ik geleerd dat ik hooggevoelig ben en dat ik daardoor heel goed kan aanvoelen wat andere nodig hebben en mij daardoor vaak heb aangepast. Heel gevoelig voor hoe het zou moeten. Maar ook deze hooggevoeligheid is iets wat bij een heks past, die kan aanvoelen hoe de energie om zich heen is.

In de huidige maatschappij worden we ook geleerd op school hoe het zou moeten en hoe je moet doen om goede cijfers te halen. Maar hoe zit het met onze creativiteit die daarmee wordt beperkt. Creativiteit wordt hiermee niet gestimuleerd, maar juist klein gehouden.

Ik zie het bij mijn zoon weer terugkomen, onzeker over wat hij moet zeggen en wat hij moet doen. Maar als hij gaat vertellen over wat hij interessant vind, dan komt er een mooie heldere stem naar voren en laat hij zien dat er zoveel meer achter hem zit.

En daar ligt ook de sleutel, doen wat je leuk vind, wat je interessant vind. Het gaat niet om het aanpassen aan wat de buitenwereld wil horen of wat “moet”. Het gaat erom dat jij doet wat bij jou past, wat jij leuk vind om te doen. Dan hoor je dat terug in het verhaal, de presentatie of wat jij ook creëert. Dan komt die flow op gang. Daar is waar de magie ontstaat.

Aanpassen aan alles en iedereen kost veel energie en er zullen altijd mensen zijn die het niet eens zijn met wat jij doet. Iedereen heeft zijn mening en dat is oké, want iedereen is uniek. Jij weet zelf het beste wat bij jou hoort. Volg je gevoel, want je kunt zelf voelen wat bij jouw past.

Je hoeft je niet aan te passen aan iedereen omdat als jij deelt met wat bij jouw past waar jij blij van wordt je juist de mensen aantrekt die passen bij jou, die zich herkennen in wat jij te delen hebt. En dan kun je 100% jezelf zijn.

Wil jij 100 % jezelf kunnen zijn en jouw unieke kleuren die helemaal bij jouw passen laten stralen, doe dan mee met mijn coaching programma “ontdekken de unieke kleuren van jouw hart en laat ze stralen!” Kijk hier voor meer informatie:http://sweetwitch.nl/ontdek-de-unieke-kleuren-van-jouw-hart-en-laat-ze-stralen/

Fotografe: Sophie Bik

Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)