Als puber kon ik altijd heel erg piekeren ik was een depressieve puber bang voor wat er allemaal op mij af kwam in die tijd. Ik sloot me letterlijk af van de wereld en ging niet uit, dat gebeurde pas na mijn achttiende. Maar toen ik uitging en merkte dat het niet zo eng was en zelfs gezellig, ben ik op mijn negentiende zelfs gaan werken in deze discotheek!

Ik was goed in negatief denken over hoe het zou gaan lopen. Mijn moeder zei heel vaak tegen mij, stop nou toch eens met al dat negatieve denken. Maar mijn antwoord daarop was dan:” als jij mij kan vertellen waar de stopknop zit?”

Ondertussen heb ik geleerd om die stopknop steeds beter te vinden. Of juist meer positief te denken. Door positiever in je leven te gaan staan, trek je ook meer positiviteit aan. Het blijft altijd moeilijk als je je niet lekker in je vel zit. Maar juist door het dan meer te trainen sta je steeds positiever in het leven.

Om die knop beter te vinden en positiever in het leven te staan zijn er wel hulpmiddelen voor, zo kun je mindfulness gebruiken. Maar ik gebruik creativiteit. Zo geven wij al een tijdje de workshop meditatieftekenen, waarbij je meer rust in je hoofd krijgt doordat je met de tekening bezig bent. Maar ook inzicht in jezelf.

Nu zijn we bezig met de cursus positief door creatief. Tijdens deze cursus leer je rust in je hoofd te krijgen en op een positieve manier naar jezelf te kijken en je toekomst. Wie ben ik en wat wil ik in het leven? Hierbij maken we gebruik van tekenen, maar ook van moodboards en kleur!

Geïnteresseerd in deze cursus? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Sweetwitch en we houden je op de hoogte. info@sweetwitch.nl

a4efd2d198e3d62db884648779275ec8

Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)