Mindful haak oefening!

Wil je wel eens wat rust in je drukke hoofd. Denk je wel eens kon ik mijn gedachten maar eens stop zetten en heb je last van stress klachten? Mediteren is dan een goede methode om je hoofd leeg te krijgen. Maar veel mensen vinden het moeilijk om stil te zitten en aan helemaal niks te denken. Wat dan kan helpen is om te haken!

Pasgeleden had ik al eens geschreven over dat breien en haken ook als meditatie gebruikt kan worden. Vind je het moeilijk om stil zittend te mediteren en houd je van creatief bezig zijn dan is dat een idee om te proberen.

De schrijfster van het boek “ Crochet saved my life” Kathryn Vercillo geeft tips hoe haken gebruikt kan worden als een meditatieve activiteit.

  • Zo kun je het beste een beginnersproject kiezen. Zoals een grote granny square of een sjaal gemaakt van alleen maar vasten.
  • Kies een project waarmee je veel telt. Bijvoorbeeld een sjaal waarbij je dezelfde aantal steken in elke rij weer hebt.
  • Gebruik een kleur waarbij je je lekker voelt.
  • Kies een plek waar je stil en relaxed kan werken.
  • En zet een intentie! Vooraf en aan het eind van het project herinner je jezelf aan het doel je wilt bereiken met meditatief haken. Waardeer je prestatie positief en waardeer jezelf positief.

Op haar website http://www.crochetconcupiscence.com beschrijft ze ook een mindful haak oefening die ik hier heb proberen te vertalen. Hierbij neem je een haaknaald en draad die voor jou lekker werken. Het enige wat je doet is een ketting van lossen te haken. Probeer met al je aandacht bij het haken van de lossen. En probeert geen andere gedachten binnen te laten komen. Als je merkt dat je toch met andere gedachte bezig bent, begin je weer opnieuw ( en haalt het werk dus uit).

Je telt tijdens het werk, 1 losse, twee losse en als er dan een gedachte binnenkomt ( heb ik de rekening nu wel betaald, moet ik zometeen even nakijken. Oeps ik denk weer) hup dan begin je weer opnieuw. Een losse, twee losse, drie losse.

Probeer door te gaan, tot je succesvol gedachteloos een ketting van 10 lossen hebt kunnen maken. Als je het voor het eerst doet dan is 5 of 6 ook al een hele mooie prestatie. We zitten vol gedachten dus het is best moeilijk om te doen.

Voor degene die nog niet kunnen haken op donderdag 24 maart begint er een beginnerscursus bij Sweetwitch! Kijk voor meer informatie op www.sweetwitch.nl

IMG_3458

Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)