Pasgeleden kwam ik het weer eens tegen. Hoeveel onze eigen kinderen op ons lijken. Dat de kinderen een spiegel zijn van ons zelf. Misschien herken jij het zelf ook bij jou kinderen of kleinkinderen en het kan ook bij neefjes en nichtjes.

Ik had een tien minuten gesprek voor een van mijn zoons en de juf zei tegen mij dat hij een slimme jongen is met veel talenten. En dat we hem meer mogen waarderen op zijn talenten. Volgens haar hoeft hij niet bescheiden te zijn en hij mag trots zijn op wat hij doet. Hij mag er meer van genieten.

En dit kwam bij mij binnen. Want dat was heel herkenbaar. Ook ik kreeg pasgeleden te horen dat ik meer voor mijn passie mag staan en meer mag laten zien wat ik kan. Mag trots zijn op mezelf!

Het is iets wat je hebt geleerd van je ouders en die weer van hun ouders, deze patronen zijn vaak door gegeven door vele generaties. En daarom zijn je kinderen zo’n spiegel voor jezelf en pas als je die patronen herkent dan kun je ze helen.

Juist om samen dingen te doen, zie je zelf die spiegel.Door creatief bezig te zijn met je kind, krijg je inzicht over je eigen kind, maar ook over jezelf. Wat zijn de dingen waar jouw kind tegen aan loopt? Herken je dat bij jezelf?

Tijdens de workshop ” Natuurlijk in contact met je creatieve kind” gaan we op een speelse manier bezig met creativiteit. Kind en ouder gaan spelen met verven en zien wat er ontstaat. We gaan de natuur in en kijken wat we zien. Herken jij beperkende gedachten die je eigen kind misschien nu al heeft, herken jij die bij jezelf?
Kinderen zijn nog heerlijk speels, fantasierijk en doen wat in ze op komt! Ze krijgen van volwassenen steeds meer regels geleerd. Van ouders, leerkrachten en andere. Hierdoor wordt het spelen beperkt en wordt de fantasie en creativiteit minder geprikkeld.

Tijdens deze speciale workshopmiddag gaan ouder en kind samen creatief bezig zijn. En daarbij loslaten wat het eindresultaat wordt! Spelen met de materialen, kijken naar kleuren in de natuur en op gevoel werken. Zien hoe kinderen een spiegel van jezelf kunnen zijn, maar ook zien hoe zij nog met een speelse manier met het leven om kunnen gaan.

Je kunt deze dag ervaren met jouw kind, neefje, nichtje, bonus kind. Zelf heb ik ervaren dat ook bonus (stief) kinderen een spiegel voor jezelf kunnen zijn. En ik ben heel veel creatief bezig met mijn bonusdochter, dus laat je dat ook niet weer houden.
Klinkt dit als een ervaring die jij graag samen met jouw kind wil delen, geef je dan op via info@sweetwitch.nl of kijk hier voor meer informatie!

De workshop middag wordt gehouden op woensdagmiddag 27 juli van 13:00 tot 16:00 in de meivakantie. Lokatie Atelier Buitengewoon. Je kunt je samen opgeven met je kind voor 55 euro. Koffie, thee en limonade met wat lekkers wordt voor gezorgd!

Marsha Aarts van Sweetwitch geeft creatieve workshops voor volwassen en kinderen, met gebruik van creatieve mindfulness in haar workshops en cursussen geeft zij ontspanning, inzicht en groei.

20151101-MagischeIntuitieveReis-0139

Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)