De moestuinen zijn tegenwoordig helemaal populair. Zelf heb ik ook een aantal bakjes van Albert Heijn geplant en verpot. Ook volg ik het programma op Ned1, van Hollandse bodem. In dit programma wordt een wedstrijd gedaan wie zich de beste moestuinders mogen noemen van Nederland.
Afgelopen donderdag viel me wat op, de kandidaten presenteerde hun beste wortel. Bijna alle kandidaten kozen voor hun grootste, mooiste, rechte wortel. Maar de jury was duidelijk. Want het ging niet om vorm nee het ging om de smaak, de inhoud. Welke wortel was het lekkerst van smaak.
En ook bij de kookopdracht bleek maar weer dat het om de smaak ging. Want de twee jongens van de kokschool die de mooiste creaties in de keuken konden maken, hadden weinig tijd en aandacht gegeven in de moestuin bij het groeiproces. Hierdoor hadden ze iets heel moois gekookt, maar lekker was het niet de tomaat was nog te rauw!
En is dat ook niet bij ons zelf. Dat het belangrijk is om aandacht te geven aan je eigen groei, zodat de inhoud goed is en je lekker in je vel zit.
We geven veel geld uit aan onze buitenkant: kappers, kleding, make-up. Hoeveel geven mensen uit aan hun eigen ontwikkeling? Hun innerlijke groei.

18084_696359060474260_2476887765541314676_n

Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)