Piekeren heb ik in mijn leven veel gedaan. Mijn moeder zei vaak dat ik daarmee moest stoppen omdat het niet hielp. Het piekeren maakte mij eerder angstig en zorgden ervoor dat ik dingen juist niet durfden te doen. Maar ik vroeg dan aan mijn moeder,” waar zit de uitknop?”.  Stoppen met piekeren vond ik erg moeilijk.

Ondertussen heb ik de knop gevonden, het vergt oefening en het lukt ook niet binnen enkele dagen. Negatieve gedachtes worden gevormd door nare ervaringen in onze jeugd en ons verleden. Ze zijn reflexgedachten en dat betekend niet dat ze waar zijn.

Als je in de haast struikelt over de drempel en je zegt automatisch “ wat ben ik dom!”Klopt dat? Nee verder ben je best wel slim. Op dat moment ben je even gehaast en heb je de drempel die uitstak niet gezien. Probeer de gedachten te herkennen en om te buigen. Als je ze omruilt met positieve gedachten dan zullen deze gedachten langzaam in jou hoofd veranderen. Want jij bent niet je gedachten, jij kunt ze zelf omvormen! Volgens de positieve psychologie duurt het 21 dagen voordat een nieuwe gedachten gang in de hersenen is ingesleten en nog eens regelmatig gebruik daarvan gedurende 63 dagen om hem vast te houden!

Dus als er weer een negatieve gedachten binnen komt denk aan iets positiefs! Maak een lijstje om meer positieve gevoelens te krijgen! 

 

#positief
#creatief

Www.sweetwitch.nl

Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)