Alles om ons heen heeft een betekenis. Kleuren, houdingen, bloemen en ook dieren. Zo heb ik pasgeleden een kikker als kraal uitgezocht.  

Als je gaat nadenken over de kikker, kun je al gauw uitleggen waar deze symbool voor staat. De kikker begint als kikkerdril in de sloot. In het water, wat symbool staat voor emoties. Daarna transformeert de kikker zich tot kikkervisje! Het kikkervisje probeert te overleven in het water. Overleven in deze wereld vol emoties. 

Langzaamaan verandert dit kikkervisje zich en krijgt hij steeds meer de vormen van een kikker. De kikker kan zich ook op het land verplaatsen. Het element aarde. Zij staan dan met beide benen op de grond. Het element aarde brengt harmonie in de emoties van de kikker!
Daarnaast heb je het element lucht. Hoe beter de kikker in zijn vel zit, hoe hoger de sprongen zijn die de kikker maakt. Hoe beter de kikker zich in de lucht voelt! Het element lucht staat symbool voor je gedachtenwereld. 
En als laatste het element vuur! Zoals je misschien al meekreeg in de reclame van Triodos. Een kikker laat zich niet koken. De kikker gaat uit het water als het te heet onder zijn voeten word! Het element vuur staat symbool voor de hartstocht en passie, zijn ook spontaan en impulsief! 
Zo staat de kikker dus symbool voor transformatie ( verandering van kikkervisje tot kikker), vruchtbaarheid (vele eitjes) en de vereniging van elementen (aarde en water)! Zij kan zich goed voelen in de lucht (gedachten, theoretiseren) als de kikker zich goed voelt, maar heeft dan wel de aarde nodig! En alleen met water (gevoel) kan hij het vuur (enthousiasme) aan! Als het te heet wordt springt hij eruit! 
#creatief
#transformatie
Www.sweetwitch.nl
  
Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)