We hebben allemaal dromen en wensen voor de toekomst. Dit kunnen kleine wensen zijn zoals ik wil graag een opgeruimde kamer, ik wil graag naar de kapper of grote dromen of wensen zoals ik zou graag een partner vinden of acteur worden. De meeste dromen en wensen kun je bereiken, soms niet precies zoals jij in gedachten had, maar wel op de manier dat jij er blij en gelukkig van word.

Doe de dingen waar jij blij en gelukkig van word!

Want dat is het allerbelangrijkste doe de dingen waar jij blij van word en gelukkig. We leven in een tijd waar er zoveel aanbiedingen zijn, om de zoveel tijd krijg je weer allemaal reclame’s te horen en de winkels liggen overvol. Maar word je gelukkig van om dat allemaal te kopen? Soms zijn het ook wensen of eisen die andere op ons leggen, de vader die graag wil dat zijn zoon dokter word. Maar de vraag is natuurlijk wil deze zoon dit zelf ook graag! Want als jij er blij en gelukkig van word dan wil je graag ook actie ondernemen om het te behalen!

Onderneem actie!

Als jij weet waar jij blij van wordt, dan kun je niet op de bank gaan zitten en wachten tot je bijvoorbeeld acteur word! Nee als jij acteur wilt worden dan moet je actie ondernemen! Neem acteer les, doe auditie, doe mee met een amateur toneelgroep! Allerlei acties die je kunt nemen om je doel te bereiken!

Richt je niet op dingen die je niet wilt! Maar op de dingen die jij wilt bereiken!

Een van de dingen die heel veel mensen vaak doen is zich richten op de dingen die ze niet willen. Maar dat is juist heel moeilijk, omdat je bezig bent met wat je niet wil let je juist op de dingen die je niet wil. Zoals bijvoorbeeld, stoppen met roken. Als je de hele tijd denkt, “ik wil stoppen met roken”! Dan denk je dus de hele tijd aan roken! Net zoals je niet mag denken aan een roze olifant, dan heb je gelijk een roze olifant in je hoofd! Je kan de wens dan beter veranderen in ik wil graag gezond leven, op deze manier richt je je op gezonde acties en zal je steeds gezonder leven!

Wees dankbaar en positief!

De eerste stappen naar ons doel kunnen soms klein zijn, zo klein dat je ze mist als je niet dankbaar bent en positief. Dankbare mensen waarderen de goede dingen die ze hebben. Ze richten zich op de positieve gedeelten in hun leven in plaats van op de negatieve. Als je ook dankbaar kunt zijn voor de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken, trek je meer van dat aan.

Elk stapje is er eentje. Maar ook fouten en blokkades kunnen je soms helpen om dichter bij je doel te komen, omdat je ervan leert en je daardoor weet hoe je in de toekomst het anders kunt doen. Elke topsporter, topacteur hebben fouten in hun leven gemaakt, hierdoor hebben ze geleerd om beter te worden. Ze zien het als stimulans om beter te worden en laten zich niet erdoor tegenhouden!

Waardeer wat je al hebt, want iedereen heeft zijn eigen talenten en die kunnen door oefening alleen maar beter worden.

Kom uit je comfortzone!

Zoals al eerder gezegd moet je actie ondernemen om je doelen te bereiken en dat betekend ook dat je dingen moet doen waar je anders bang voor bent. Als je bang bent voor iets betekend het alleen dat je daardoor weer kunt groeien. Elke acteur heeft in het begin toneelvrees, maar eenmaal op het podium genieten ze van elk moment!

Alles is mogelijk om te bereiken! Visualiseer wat jij wilt en de eerste stap is gezet!

IMG_3750.JPG

Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)