Ik heb gekozen voor blauwe druifjes. Deze bloem kwam al langere tijd steeds naar voren. De bloem begint aarvorming, wat staat voor het nastreven van geestelijke verlichting en waarheid. En de vraag is of je jezelf opjaagt, bekritiseerd en je eigen behoefte op zowel fysiek als psychisch vlak verwaarloost.

Dit komt mij zeer bekend voor, ik ben altijd zeer kritisch op mijzelf geweest. Zelfs dat ik dingen daardoor niet deed omdat ik het toch niet kon. Als ik beter op mijn fysieke en geestelijke gezondheid let door beweging en gezonde voeding en meditatie, dan zit ik beter in mijn vel en kan ik ook positiever in het leven staan.

 Later wordt deze steeds meer losse trosvormige bloemen, wat symbool staat voor het nodig hebben van fysieke flexibiliteit, vasthouden aan starre ideeën, beïnvloedbaarheid, veel verborgen kracht en talent die niet voldoende tot uiting komt.

Tot mijn veertigste ben ik altijd op zoek geweest naar wat ik wou, nu ik mijn creativiteit combineer met mindfulness en dit aan mensen aanbied komt mijn verborgen kracht en talent meer naar voren. Ook meer vertrouwen op mijn eigen kracht en me niet laten beïnvloeden door andere is iets waar ik lang over heb gedaan om te leren.

Het blauwe druifje groeit vooral in gras of boslandschap en is dus verbonden met het element aarde en deze staat in verbinding met het hogere bewustzijn.

Het aantal bloemblaadjes is 1. Het zijn meerdere bloementjes aan een tros. Wat staat symbool voor totaliteit en heelheid. Het getal staat voor verbinding met het hart, voor begin oorsprong en leiderschap.

Blauw staat symbool voor hoop, vertrouwen, vrouwelijke intuïtie en zelfexpressie. Blauw heeft te maken met communicatie en het naar buiten brengen van je gevoelens en gedachten met woord en creatie.

De kleur blauw blijft bij mij terug komen. Net zoals communicatie. Op dit moment ben ik veel bezig om met mijn hart te voelen en deze gedachten naar buiten te brengen via blog, workshops, cursussen en creativiteit. Ik noem het zelf creatieve mindfulness!

IMG_4982

 

Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)